ACM CTU Open Contest 2010

Z skratiek sa nedá veľa pochopiť, ale postupne.

Úvod
Súťaž sa konala 23.10.2010 na FIIT v Bratislave. Hlavným organizátorom bolo ČUT (niečo ako STU u nás). Úlohy sa riešili paralelne na troch miestach (Brno, Bratislava, Praha).

ACM (ICPC) je tímová (3 ľudia) programátorská súťaž pre vysoké školy. Táto súťaž bola pre niektoré univerzity aj kvalifikácia na regionálne kolo (vo Wroclavi).

Domovská stránka.

Priebeh
Riešilo sa 5 hodín a bolo 9 príkladov. Náš tým vyriešil 4 príklady.

Dá sa povedať, že tam bolo 6 ľahších príkladov (ktoré nevyžadovali až takú ťažkú myšlienku a tri ťažšie (z tých troch ťažších bola vyriešená len jedna troma týmami).
Mali sme veľa občerstvenia (3 bagety, 1l kofoly, guláš a štrúdľu), za ktoré sa chcem srdečne poďakovať organizátorom a hlavne sponzorom.
Aj keď v posledných rokoch zvykol systém padať, tentoraz všetko prebehlo v poriadnu, za čo ďakujem vyšším silám (a možno skúsenostiam z predošlých rokov).
Na konci sa vysvetľovali vzorové riešenia.

Výsledky
Zúčastnilo sa 93 (väčšinou) trojčlenných týmov z Česka a Slovenska. Ja som bol v týme Komenského Univerzity 2 a skončili sme piaty (o 13 sekúnd sme boli pomalší – pre znalcov). Prvý skončili Komenský 1.
Medzi nami dvakrát Karlová Univerzita (jeden tým tvoria vlastne traja Slováci). Štvrtý skončili STU, za čo sa mierne hanbíme, na druhej strane nás to motivuje k lepším výkonom.

Záver
Bola to fajn akcia, zakódili sme si trocha v príjemnom prostredí.

Author: Peter Csiba

Software Engineer at Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *