Trošku Polrok

Jasné, budem písať blog každý týždeň – P. Csiba, Okt 2014.
Budem na Slovensku 26.4. – 30.4. a 4.5 – 6.5.
V článku sú fotky za posledné dva mesiace s voľným popisom.

Jasné, budem písať blog každý týždeň – P. Csiba, Okt 2014.
Hm, tento rok je to môj druhý príspevok a už máme štvrtý mesiac. Z toho vyplýva, že aspoň dva mesiace som nepísal, čo je spor s prvým výrokom. Pipkoš, nejak plačkám. Tak teda napíšem, ako sa mám, aby som to nemusel o dva týždne každému opakovať a odpromoval tunajší životík. Odporúčam preskočiť nudné pasáže.

Poobedný pochill v práci

Oznam

Najprv dôležité. Budem na Slovensku 26.4. – 30.4. a 4.5 – 6.5. , samozrejme bude aj žúrka a to dňa päť päť (keď už som Peťo). Na všetkých sa teším! Keď chcete dačo z USA, máte poslednú možnosť.

Kúpanie v oceáne s Dominikom

Brat

Bol ma pozrieť brat a ja ho idem pozrieť o mesiac do Škótska. Mal konferenciu v Salt Lake City, tak sa cestou zastavil. Za tých 5 dní sme si toho zažili. Boli sme pozrieť obrovské sekvoje, útesy nad oblakmi, kúpanie v oceáne, ou Crosby-ho a pánko Malkina v NHL, Pán Francisco, Gúgl a podniky naokolí. “Vyzerá, že keď už sa niekto dostane do Gúgl-u, tak je s ním rozumná reč.” – D. Csiba, Mar 2015. link:http://edinbruaja.blogspot.co.uk/2015/03/mily-dennicek.html. Ako nám bolo? Dominik to už napísal 🙂

Android Honeycomb s bratom

Udalosti čo stoja za zmienku

Spolubývajúci Peťo sa sťahuje do Zürichu a namiesto neho príde Aleksi. Aleksi je Fín pracujúci asi 12 metrov odo mňa. Samozrejme je fajný, nosí fínske šmaky a má svoj štýl. Ak poznáte fínov, tak je presne taký ako váš známy. Uvidíme, koľko vydržíme bez ponorkovej choroby.

Slovenskóó - verím, že po šampióne si američania zapamätajú kde je Slovenko. NHL San Jose Sharks vs. Pittsburgh Penguins s bratom, pánko Malkinom a trošku Crosbym

Kúpil som si auto, je radosť s ním jazdiť – o tom viac nabudúce. Ale kolega si medzičasom kúpil Porsche 911, povozil ma v ňom dneska a zaľúbil som sa. Magdaléna už začína žiarliť, aj keď som ju ešte nepodviedol, už som jej stihol zlomiť srdce.

Do hodiny môžete byť úplne sám so všetkými typmi gýču, od pláži, púšte, lesa alebo výhladu na celé okolie

Prvýkrát v živote som vyplnil daňové priznanie a to hneď dvakrát, raz zlý formulár a raz dobrý formulár snáď správne.

No ty vole kilometre, prisahám že môj foťák je triezvy!

Frisbee

Tohtoročná sezóna

Začína sa frisbee sezóna, ktorá vrcholí v septembri národným kolom, akože celé USA. Keďže dopyt po dobrých tímoch je tu oveľa väčší ako ponuka voľných miest, tak tu prebiehajú “výberové konania” = tryout-y. Stáva sa, že tím hladá 1-2 ľudí a hlásia sa stvoky.
Ako to teda prebieha? Tím má špeciálny tréning kde záujemcovia ukážu čo vedia. Či ja budem tryout-ovať do top tímov? Tento rok nie, necítim sa tak po minulej sezóne a dosť času mi zaberá vytvoriť si tu zázemie a spoznať okolie. Pravdepodobne budem hrať za Feral Cows http://www.feralcows.org/, je tam zopár kompetitívnych starcov a inak študenti a čerstvý absolventi. Jak Outsiteri, ale na trocha nižšej úrovni. Na druhej strane máme fajné trenky.

Pobrežie pri Santa Cruz, na výlete s frisbistami

Tími čo stoja za zmienku

Šiel som na mixový mixer – kde coed tími hľadajú potenciálnych hráčov a hráči sa zaujímajú o tími. Každý tím má stanovištie a hráči rotujú. Rozprával som sa s hráčkou Polar Bears, že príprava im zaberá rádovo 10 hodín týždenne počas tých 5 mesiacov. Myslím, že mi, Outsiteri, sme sa pripravovali podobne ale chodili na viacej turnajov ako oni. Spýtal som sa aj, že prečo prehrávali 6:0 vo finále s Drag’n Thurst? Ževraj nepokoj začal rozcvičkou, lebo sa tam nebolo kde rozcvičiť. A potom jedna chyba a položilo ich to. Mladí tím asi. Neviem.

Logo tímu Mischief

Najlešie logo má podľa mňa Mischief, však sa len pozrite sa na ten pokoj čo ten tučniak vyžaruje! A všetci hráči Mischief tak vyzerajú. Tiež je to tím hrajúci na národnej úrovni. Úplnou náhodou som sa dostal do domu jedného z nich a popíjal jeho medovinu. Má doma plné police sci-fi a fantasy kníh, týpek má vedecké zázemie – vyzerá, že frisbisti sú rovnaký po celkom svete.

Moro Rock in Sequoia National Park, jeden z najlepších výhľadov, parkujeme 20min peši odtiaľ

Medzi top mixed tími patrí ešte American Barbeque, ktorí sa prezentujú ako rodinný tím = snažia sa rozdeliť zábavu a šport ako 50:50.

Človek by neveril, že parkujume 45min peši od tohto miesta a dá sa sem prísť v papučiach.

Výlet do Yosemitov č. 2

Boli sme na výlete v Yosemitoch s ľuďmi okolo slovákov z Oxfordu. Narozdiel od výletu v novembri, bola tentokrát aj voda vo vodopáde. Počasie až príiš pekné viedlo k jemnému úpalu a kope ľudí. Je inak neuveriteľné, kam všade sa dá dostať autom. Keby boli Tatry v USA, tak ide cesta až na chatu pod Rysmy, akože vážne. A cestou sme našli bar na konci sveta, kde mali na strope prilepené naozajstné peniaze z prepitného! To musíme vyskúšať na Slovensku – spolu so sisha-barom s medúzami.

Všetok sprepitného sme vyhodili na strop
Voda vo Vodopáde, hlavná časť má 440m a je v top 20 na svete (wikipédia).

Výlet na pobrežie č. 1

S bandou frisbistov sme si prenajali dom na kopci s výhľadom na oceán. Bolo pekne, ale dôležitejšie je, že ma naučili hrať hru. Doteraz nechápem, ako som bez toho mohol žiť toľko rokov. Myšlienka je jednoduchá: je to ako telefón ale namiesto hovorenia sa kreslí. Takže najprv každý napíše slovo / vetu, potom sa podajú všetky papiere doprava a dané slovo sa nakreslí. V druhom kole sa háda čo sa nakreslilo, v treťom sa nakreslí slovo z druhého kola atď. až kým sa to vráti späť. Zakaždým vidíte jeden krok vzad, takže buď hádate čo je na obrázku alebo kreslíte čo je napísané. Na konci odprezentujete svoj “príbeh”. Tak som sa už dávno nesmial. Naučili ma aj baseball s pivom, ktorý sme hrali s vojakmi z Afganistanu, ale o tom nabudúce.

S kamošom Attilom na "skalách milencov" v Monterey.

Výlet na pobrežie č. 2

Doobeda som bol vyvenčiť Magdalénu a poobede som si užil pláž s lokálnymi maďarmi, ktorí sa poznajú z tanečného zboru. Dobre som si pokecal. Och, toľko ľudí, ktorých sa oplatí spoznávať!

Medveď je symbolom Kalifornie. Tento je špeciálny lebo je pri dome kde podpísali ústavu Kalifornie. Po podpise všetky medvede vyvraždili a treba za nimi chodiť na Aljašku.

Oneskorenený úvod o ničom

Ako sa inak mám? Fajne, zvykol som si a ustálil denný režim. Našli sme sa dobrá partia kolegov, dobrá partia frisbistov, fajný slováci a na maďarov už nemám moc času. Pochodil som po okolí a vyskúšal čo sa dalo. Prakticky sa tu dá robiť čokoľvek a aj keď všetko je tu drahšie, v konečnom dôsledku je najdrahší investovaný čas :/ Preto tu každý všetko zjednodušuje a existujú veci ako drive-in bankomaty.

Beh farieb

Začínam obdivovať všetkých tých ľudí s rodinami a záľubami. Nechápem, ako to všetko zvládajú. Ja ráno dačo vybavím, idem do práce, potom frisbee / posilka / pivo a večer som už len rozbitý doma a nič sa mi nechce. Možno len potrebujem oddychovú dovolenku, bez nových udalostí, len staré dobré Slovensko.

Curling na stole a bez metiel

Filozofické okienko

Uvedomil som si, že cestovanie je fajné, ale skutočný dôvod cestovania je byť mimo realitu s kamarátmi, rodinou alebo len sám. Lebo len mimo každodenného kolotoča a zoči-voči nepredvídaným udalostiam sa ukáže naozajstný charakter človeka a zažíjú sa najpamätnejšie zážitky. Koniec filozofického okienka.

Oplatilo sa vyšlapať na tento útes, Eagle Peak, Yosemite

Trošku rozptýlenia

A toľko rozptýlenia čo tu je! Často sa zahrabem v blbostiach a zabudnem na to podstatné. Fuh, ani sa mi nechce veriť, že už je to pol roka v Gúgli. Čas uplynul jak migrujúce veľryby. Keď idem do práce na raňajky, tak je to ako keď sa veľryba ponára do tmy po planktón. Ale potom príde slnečný víkend a vynorím sa z hlbín kódu. Nj, mal som aj lepšie prirovnania.

Vodopád je vľavo

Záver a plány

Posledné dni bolo toho dosť a teším sa už na Slovensko a jak v hokeji nakopeme američanom zadky. Budem prevažne v BA, 30.4.-3.5. som na SOS http://slovak-oxford-science.co.uk/, potom v BA do 6.5., potom v Edinburgu do 11.5., potom v New Yorku do 17.5., potom na Hawaii do 21.5., potom deň v práci a potom ideme na najvyšší vrch kontinentálnej USA. Koľko si beriem dovolenky? Snáď len jeden deň, možno dva.

Asi najstaršia budova v Kalifornií, kláštor Španielskych mníchov. Určite prišli na osloch a všetkých skonvertovali, však Bubky 😉

P.S. Mám jeden tutový príbeh v hrsti, ale ešte čakám na rozuzlenie.
P.P.S. Prídte ma pozrieť, alebo sa sem rovno presťahujte, však je tu tak pekne!

No akurát to vyšlo s obrázkami a odstavcami 😛

Author: Peter Csiba

Software Engineer at Google

4 thoughts on “Trošku Polrok”

  1. Ja som nemyslel “zlocincov” Mischief, ale rafinovaneho zlocinca tucniaka z toho loga. Je to vynikajuci film. A u mna ma tiez malu spojitost s frisbee. DVD som si kupil, ked som bol na EUC2007 v Southamptone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *