Majstrovstvá sveta juniorov vo Frisbee – Florencia

Turnaj, ale môžeme to nazvať aj výletom, trval od 18.7. do 26.7.2010. Išlo sa z Bratislavy objednaným autobusom. Cesta trvala asi 13 hodín.

Ubytovaní sme boli v kempe. Zápasy sa hrali na Slnkom zaliatom hipodróme.
Turnaja sa zúčastnilo 15 družstiev v našej kategórií chlapi do 23 rokov. Skončili sme síce poslední, ale nik z nás neľutoval, že si prišiel nabrať veľa skúsenosti.

O posledné miesto sme hrali náš posledný zápas s

Talianskom (dobre sme si pamätali, čo Slováci dosiahli na Majstrovstvách sveta vo futbale). To bol náš najlepší a aj najproduktívnejší zápas. Zápas skončil 17:8 a tréneri nás pochválili.

Samozrejme, taký výlet to nie je len šport, zažili sme kopec srandy a spoznali Florenciu a Taliansko (toto bola moja prvá návšteva Talianska).
Florencia je krásne mesto, s obrovskou históriu a histórií zodpovedajúcim centrom mesta plnom majestátnych stavieb. Žili tu umelci ako Dante Alighieri, Boccaccio, Botticelli, Brunelleschi, Michelangelo, Donatello…
Vedci ako Leonardo da Vinci, Galileo Galilei…
A taktiež kupcovská rodina Medicci či slávny radca Machiavelli.

O Talianoch sa vyjadrím len v krátkosti. Je to národ plný chaosu. Napríklad nám trvalo pár dní zistiť ako tu funguje (nefunguje) verejná doprava. Avšak, napriek systémovým nedostatkom sú Taliani veľmi spoločenskí ľudia, ochotní Vám pomôcť, alebo sa len tak nezáväzne porozprávať.

Pripájam zopár fotografií:
Všetky fotky môžete nájsť na Facebooku (ak ste priateľ mojich priateľov):
http://www.facebook.com/album.php?aid=71935&id=1175507899&ref=mf

Ja pred radnicou na hlavnom námestí.

Frisbee pre verejnosť na námestí pred bazilikou.

Tým po poslednom zápase s Talianskom.

Author: Peter Csiba

Software Engineer at Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *